Throwback Thursday: Heja BVB, heja BVB…

Afgelopen seizoen had ik het geluk om 2 thuiswedstrijden van Borussia Dortmund te mogen afvinken. Eentje tegen Freiburg in januari, 2-2 gelijkspel, en de laatste thuiswedstrijd van het seizoen in mei tegen Mainz (een tegenvallende wedstrijd met 1-2 verlies van Dortmund). Ook al was het niveau van beide wedstijden niet van hoog niveau en had BVB niet het beste seizoen van de afgelopen jaren, het was telkens meer dan de moeite waard om de uitstap te maken naar het Ruhrgebied. Ik kijk alvast uit naar een nieuwe trip dit seizoen.

Een wedstrijd in Dortmund valt makkelijk te combineren met het Deutsches Fussball Museum dat vlak naast het centraal station van Dortmund gelegen is. Dit zeer moderne museum is zeker een aanrader voor elke voetbalfan. Je vind er ondermeer tal van replica’s van de wereldbeker, Uefa -en Champions league bekers.

Na het museum kan je met de trein heel eenvoudig richting het Westfalen park, naar het Signal Iduna Park, wat tegenwoordig de officiele naam van het stadion is. In de verte zie je het imposante stadion opduiken met de fel gele tinten aan de randen van elke tribune. Als je rechtdoor gaat, kom je uit aan de ingang van de legendarisch Sudtribune, beter bekend als ‘die Gelbe Wand’. Als je in de plaats rechts neemt vanaf het station passeer je het Rote Erde stadion waar het tweede elftal van Dortmund zijn thuiswedstrijden afwerkt. Iets verder op vind je de Beer Garden Strobbels waar het zeer fijn vertoeven is voor en na de wedstrijd.

Vertrek zeker op tijd naar het stadion want vaak is er een lange wachttijd voor security om alle 80.000 toeschouwers te controleren. Bij ingang van het stadion vallen de steile tribunes onmiddellijk op. Vooral de Gelbe Wand steekt er nog iets bovenuit. Unieke beleving zeker als je op deze tribune van maar liefst 35.000 fans kan staan.

Voor een aantal sfeerbeelden van mijn bezoek aan Borussia Dortmund check zeker mijn Youtube pagina:

https://youtu.be/VigUwxtywO4

Please follow and like us:

Leave a Reply